13 april 2018

LEGAL 500 EMEA 2018: RANKING EN AANBEVELINGEN VOOR HEUSSEN

Top tier L500 2018

Heussen is wederom gerankt op de volgende specialisatiegebieden: Commercial, corporate en M&A en Employment.  The Legal 500 omschrijft Heussen als ‘snel, accuraat’ en ‘resultaatgericht’. Tevens is er een speciale vermelding voor een aantal specialisten van Heussen.

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met: Paul A. Josephus Jitta

Lees Meer

3 april 2018

PUBLICATIE ANNEKE PELSER IN HR RENDEMENT - VRAAG EN ANTWOORD II

Een werknemer heeft, zonder dat wij erom gevraagd hebben, overuren gemaakt. De werknemer wil nu dat we de vakantiebijslag over al die overuren uitbetalen. Zijn we hiertoe verplicht? Hoe kunnen we dit tegengaan?

Further information as PDF

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met: Anneke Pelser-Stekelenburg

Lees Meer

26 maart 2018

Na weigering passende functie geen recht op beëindigingsvergoeding

Recentelijk oordeelde het Gerechtshof Amsterdam dat een werknemer geen aanspraak kon maken op een uit het Sociaal Plan voortvloeiende beëindigingsvergoeding omdat hij een redelijk aanbod tot het verrichten van een passende functie had afgewezen.

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met: Suzanne Gerritse

Lees Meer

23 maart 2018

Implementatie Vierde Anti-Witwasrichtlijn – Deel II

big brother

Op 6 maart is door de Tweede Kamer het vrijwel ongewijzigde wetsvoorstel voor de implementatie van de Europese vierde anti-witwasrichtlijn (kortheidshalve hierna: de “implementatiewet”) zonder al te veel vragen en discussie goedgekeurd, ondanks de nodige kritiek daarop. Het enige amendement op het voorstel sinds de nota van wijziging van 31 januari (waarin slechts wat minimale technische correcties op de tekst zijn doorgevoerd) is het verdubbelen van de boete die aan de wwft-plichtige instellingen kan worden opgelegd.

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met: Ernst ter Braak

Lees Meer

22 maart 2018

HEUSSEN ADVISEERDE KIDSFOUNDATION BIJ DE AANKOOP SKS ALLES KIDS

HEUSSEN heeft KidsFoundation bijgestaan bij de aankoop van SKS Alles Kids. SKS Alles Kids biedt diverse vormen van kinderopvang in 30 locaties in Zuid-Holland. Met de overname van SKS Alles Kids breidt KidsFoundation haar activiteiten op het gebied van kinderopvang verder uit. KidsFoundation omvat nu bijna 300 kinderdagverblijven en buitenschoolse opvanglocaties in Nederland.

Het HEUSSEN team bestond uit Paul A. Josephus JittaThijs ButterErnst ter BraakCorine Vos en Iris Hanssen.

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met: Paul A. Josephus Jitta

Lees Meer

3 maart 2018

#metoo in het arbeidsrecht

Nils van Dijkman, Partner van de sectie Arbeidsrecht en verantwoordelijk voor onze Zweedse desk, is recent geïnterviewd door de Academie voor de Rechtspraktijk. Het onderwerp: #metoo in het arbeidsrecht. Wat zeggen rechters over grensoverschrijdend gedrag en seksuele intimidatie en welke maatregelen kan een werkgever treffen om een veilige werksfeer te garanderen? In het interview bespreekt Nils van Dijkman enkele saillante uitspraken en geeft praktische tips voor werkgevers.. Klik hier voor een video van het interview.

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met: Nils E.W. van Dijkman

Lees Meer

2 maart 2018

Digitaal deponeren van de jaarrekening

Rechtspersonen zijn verplicht de jaarrekening openbaar te maken door deze bij de Kamer van Koophandel te deponeren. In het verleden hadden rechtspersonen daarbij de keuze om een papieren jaarrekening te deponeren of via elektronische weg te deponeren. Met de inwerkingtreding van – onder andere – het Besluit elektronische deponering handelsregister op 1 juli 2016, is het voor bedrijven op termijn verplicht om de jaarrekening digitaal te deponeren via Standaard Business Reporting (SBR).

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met: Corine Vos

Lees Meer

21 februari 2018

HEUSSEN ADVISEERT BIJ OVERNAME VAN CAMERA WAREHOUSE

Heussen (Paul A. Josephus Jitta) heeft Camera WareHouse bijgestaan bij de verkoop van haar fysieke winkels te Amsterdam en Haarlem en haar webwinkel. Koper is foto- en videospecialist Kamera Express. Partijen zien de overname niet alleen als een mogelijkheid om verdere groei te bewerkstelligen, maar vooral als een bundeling van krachten. Met de samenwerking van Camera Warehouse en Kamera Express breidt Kamera Express haar activiteiten op het gebied fotografie op de Nederlandse markt verder uit.

Voor het officiële persbericht van Kamera Express klik hier.

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met: Paul A. Josephus Jitta

19 februari 2018

HEUSSEN ADVISEERT Kokoro bij aansluiting bij makerstreet

Kokoro news

Heussen (Paul A. Josephus Jitta) heeft Kokoro bijgestaan bij de aansluiting bij MakerStreet. Makerstreet heeft hierbij een aandelenbelang in Kokoro genomen. Kokoro blijft een zelfstandig merk. Makerstreet herbergt alle digitale specialismen om merken, producten en diensten beter te maken en te differentiëren door middel van digital excellence, digitale productie en innovatie. Met de aanwinst van Kokoro breidt Makerstreet de digitale marketing tak verder uit.

Voor het officiële persbericht van Kokoro klik hier

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met: Paul A. Josephus Jitta

14 februari 2018

Publicatie Anneke Pelser in HR Rendement - vraag en antwoord

Kan een vertrokken werknemer nog loon vorderen bij zijn ex-werkgever als daar met terugwerkende kracht het cao-loon verhoogd wordt?

Further information as PDF

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met: Anneke Pelser-Stekelenburg

Lees Meer

7 februari 2018

Evaluatie van de Wet bestuur en toezicht

Op 1 januari 2013 is de Wet bestuur en toezicht in werking getreden. De Minister van Veiligheid en Justitie had tijdens de parlementaire behandeling toegezegd dat drie jaar na inwerkingtreding een evaluatie van de wet zou plaatsvinden. De uitkomsten van deze evaluatie, uitgevoerd door Rijksuniversiteit Groningen, zijn op 15 december 2017 gepubliceerd door de Minister van Rechtsbescherming. Dit nieuwsbericht zal ingaan op enkele conclusies en aanbevelingen van de onderzoekscommissie.

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met: Iris Hanssen

Lees Meer

7 februari 2018

Interview met onze manager Duitse desk

Afgelopen week werd onze Duitse desk manager, Sandy van der Schaaf, geinterviewd door het blad Mr., een online platform en magazine over actuele zaken in de juridische wereld. De publicatie van het interview vindt u hier.

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met: Sandy van der Schaaf

Lees Meer

7 februari 2018

HEUSSEN ADVISEERT ADDERACARE AB (PUBL) BIJ DE AANKOOP HUKA B.V.

HEUSSEN heeft AdderaCare AB (Publ) bijgestaan bij de aankoop van Huka B.V. Het Zweedse AdderaCare AB (Publ) richt zich op de gezondheidszorgsector en haar deelnemingen ontwikkelen producten als rolstoelhellingen, zintuigactiveringsruimtes en protheses.  Met de overname van Huka B.V. zet AdderaCare AB (Publ) zijn eerste stappen op de Nederlandse markt. Huka B.V. ontwikkelt een brede collectie innovatieve fietsen en andere vervoersmiddelen. Het HEUSSEN team bestond uit Stan RobbersErnst ter Braak and Iris Hanssen. De transactie is afgerond op 1 februari 2018.

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met: Stan Robbers

Lees Meer

1 februari 2018

Introduction of our new Head of China Desk

Heussen Law is pleased to announce that as of January 2018, Wendy Liu works as the Head of China Practice replacing Ying Cui.

Further information as PDF

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met: Wendy Liu

Lees Meer

3 januari 2018

#Metoo

Filmacteur Kevin Spacey, onder meer bekend van zijn hoofdrol in de Netflix-serie House of Cards, had binnen een paar dagen geen werk meer toen hij werd beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Op de werkvloer komen beschuldigingen omtrent seksueel grensoverschrijdend gedrag met enige regelmaat voor. Kan een werknemer beschuldigd van seksueel overschrijdend gedrag worden ontslagen? 

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met: Anneke Pelser-Stekelenburg

Lees Meer

8 december 2017

Implementatie Vierde Anti-Witwasrichtlijn

Op 16 oktober is een wetsvoorstel aangeboden aan de Tweede Kamer voor de implementatie van de Europese vierde anti-witwasrichtlijn (kortheidshalve hierna: de “implementatiewet”), hetgeen zal leiden tot een aanpassing van de Wwft. De indiening van het wetsvoorstel is ietwat laat aangezien de richtlijn uiterlijk 26 juni 2017 geïmplementeerd had moeten zijn. 

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met: Ernst ter Braak

Lees Meer

6 december 2017

De Netherlands Commercial Court

Aan het eind van het jaar zijn er altijd wetsvoorstellen die nog door het parlement heen moeten. Een goed voorbeeld hiervan is het op 17 juli 2017 bij de Tweede Kamer ingediende wetsvoorstel dat ziet op de oprichting van de Netherlands Commercial Court (de “NCC”) en de Netherlands Commercial Court of Appeal (de “NCCA”) 

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met: Joyce Kempers

Lees Meer

1 december 2017

NEW GOVERNMENT PROPOSES CHANGES IN EMPLOYMENT LAW

Following the general elections in March 2017, the jointly governing Liberal Party finally concluded its negotiations with potential new coalition parties in September 2017 with the aim forming a new government. In October 2017 the newly formed coalition government published its plans for the next four years. A considerable number of these plans concern proposed changes in employment law. 

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met: Niels van Gelder

Lees Meer

27 november 2017

HEUSSEN ADVISEERT kinderopvangorganisatie KidsFoundation bij de overname van het Rotterdamse kinderopvangbedrijf Zus en Zo

Heussen (Paul A. Josephus Jitta, Ernst ter Braak en Thijs Butter) heeft kinderopvangorganisatie KidsFoundation bijgestaan bij de overname het Rotterdamse kinderopvangbedrijf Zus en Zo, met 26 vestigingen. KidsFoundation is verbonden aan Smallsteps. Smallsteps heeft in Nederland ruim 220 kinderdagverblijven en buitenschoolse opvanglocaties. Met de overname van Zus en Zo breidt KidsFoundation haar activiteiten op het gebied van kinderopvang op de Nederlandse markt verder uit.

Voor meer informatie over KidsFoundation klik hier.

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met: Paul A. Josephus Jitta

8 november 2017

Blokkeringsregeling en de benoeming van een onafhankelijke deskundige

Sinds 1 oktober 2012 is het verplichte karakter van de blokkeringsregeling afgeschaft voor de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (BV). Hoewel het uitgangspunt in de wet is dat een blokkeringsregeling van toepassing is, kan daarvan in de statuten worden afgeweken.

Voor vragen of meer informatie kunt u contact opnemen met: Corine Vos

Lees Meer

U zult oudere entries in vinden onze
Nieuwsarchief